euphoria

the 4 portals to Ecstasy

Samenvatting:

Euphoria is een Tao-Tantrisch Orgasme Programma voor vrouwen en ontvouwt de Core Componenten van het Orgasme en de cultivatie van Orgastische energie.

Door je Energetisch, Spiritueel, Emotioneel en Fysiek te verbinden met je orgastisch en extatisch potentieel ontvouw je een leven gevuld met meer verbinding, liefde, overvloed, vrijheid.

De combinatie tussen hedendaags inzicht en het beoefenen van traditionele Tao- Tantrische practices en rituelen brengen ontwaking, verdieping en inspiratie om het zorgen voor je sensuele en seksuele essentie een rol te geven in je dagelijks bestaan.

 

Doel van de Cursus:

Euphoria leert je samenwerken met de componenten van je multi & full body orgastische vrouwelijke essentie en haar 4 verdiepingspaden hiernaartoe.

Samen vormen zij een prachtige roadmap om ontwaking, verdieping en expansie brengen in je seksuele energie, orgasme en extase.

Spotify playlist

EUPHORIA Meditation temple

Spotify playlist

EUPHORIA Erotic Dance Temple

Welkom bij Euphoria!

Ik leid je door wat vragen heen, dus houdt pen en papier bij de hand.

Wat verstaan we onder Orgasme en haar energie?

Definitie

Wetenschappelijk & Tao- Tantrisch perspectief

Een definitie van een orgasme bestaat eigenlijk niet, maar een seksuele climax bestaat uit een fysiologische en een psychologische component. Een orgasme is een sterk persoonlijke ervaring en kan bij ieder ander zijn en elke keer anders voelen. Vanuit de Tao-Tantrisch tradities nemen we een zo breed mogelijk perspectief. Het ontwaken en cultiveren van seksuele energie is als een practice het eindpunt an-sich.

Doel van de les:
Het leren begrijpen wat een orgasme is naar wetenschappelijke én Tao- Tantrische definitie.

 

In deze video ontvouw ik de verschillende componenten van een orgasme en orgastische energie.

Zoals in de video genoemd, hier nog een keer de uitleg van wat een orgasme nu eigenlijk is.

Een definitie van een orgasme bestaat eigenlijk niet, maar een seksuele climax bestaat uit een fysiologische en een psychologische component. Het eerste component betreft de lichamelijk veranderingen, de tweede staat feitelijk gelijk aan het orgasme. Het is duidelijk dat een orgasme niet alleen door hoge opwinding en genot gekenmerkt wordt, maar ook door een verandering in cognitie en bewustzijn. Een orgasme kan optreden zonder fysiologische reacties, maar het is voor verreweg de meeste mensen zo dat de fysiologische reacties in belangrijke mate bijdragen aan de orgasme ervaring.*1

Een orgasme is een sterk persoonlijke ervaring en kan bij ieder ander zijn en elke keer anders voelen. Er zijn verschillen in duur en intensiteit. Masters & Johnson hebben het over ‘Status Orgasmus’ die zo’n 20 – 60 seconde duurt*, maar in Tantrische en Taoïstische tradities dagen we dit uit en spelen we met deze energie (zie boven hoe we dit oefenen).

Bij doorgaande seksuele stimulatie kunnen vrouwen verschillende orgasmes kort na elkaar hebben. Er is in de westerse wetenschappelijke wereld veel gesprek over het clitorale en vaginale orgasme (de G-spot is in verbinding met de Clitorale bulbs), in Tantra & Taoïsme proberen we echter het hele lichaam en haar pleasure points als een orgastisch en extatisch instrument te ervaren.

Vrouwen kunnen (niet iedereen voelt zich aangetrokken tot een ejaculatie) net als mannen ook een ejaculatie hebben. Het gaat daarbij altijd om vloeistof die via de urethra wordt afgescheiden. Inmiddels is duidelijk dat er bij vrouwen twee verschillende vormen van ejaculatie zijn. Enerzijds kan het gaan om een kleine hoeveelheid vloeistof met kenmerken van sperma, zoals de aanwezigheid an prostaatspecifiek antigeen (PSA) en zure fosfatase, waarschijnlijk afkomstig uit het para-urethrale klierweefsel. Anderzijds kan er sprake zijn van urine verlies, waarbij het volume veel groter is en de urine vaak heel weinig geconcentreerd of waterig is (squirting). Voor veel vrouwen is dit een verrijking van hun seksleven. *3

 

Bron *1, *2, 3*: Leerboek Seksuologie, derde herziende druk, Bohn, Staflue van Loghum, 2018, pag 67, 68, 69.

Termen, namen & begrippen

Er zijn veel namen voor je vulva. Zo worden woorden als tummie, vagina, flamoes, poenie en yoni gebruikt. In de plaatjes hieronder (klik er op om ze te vergroten) zie je de termen die in elk geval goed zijn.